Dzisiaj przedstawiamy karczochy, bardzo pożyteczne warzywa.
Karczochy zawierają cynarynę pobudzającą wydzielanie śliny oraz
produkcję soków trawiennych, przyspieszających wrażenie sytości. Te gorzkie w smaku warzywa zaliczają się do najefektywniejszych spalaczy
tłuszczu. Z kolei
substancje dające gorzki smak wpływają wspomagająco na metabolizm
tłuszczów sprawiając, że odkładają się mniejsze ich ilości. A one zaś zwiększają zużycie energii w organizmie i pomagają
wyeliminować niechciane fałdki tłuszczu na brzuchu.
1-2
karczochy bądź też 50 ml soku z nich dziennie wystarczy, aby pozbyć się
nawet kilograma miesięcznie.
Jeśli nie przepadasz za smakiem karczocha, pij herbatę z niego z
odrobiną wanilii. Zawierają naturalne składniki, które znacząco wpływają
na przyspieszenie przemiany materii. One z kolei wpływają na
zwiększenie energii w organizmie i pomagają wyeliminować niepożądane
warstwy tłuszczu na brzuchu.Już niebawem informacje o wpływie witaminy C na spalanie tłuszczu.